Afbeelding vrouw in hangmat, Luxe leven 10 tips

Zo voel jij je de koning te rijk! 10 tips voor een leven in luxe

Je droomt ervan om te leven in luxe, maar kunt het niet verantwoorden buitensporig veel geld uit te geven? No worries. Geld is niet de enige manier om welvaart te ervaren. Alleen al je verbeelding is genoeg om je een miljonair te wanen. Fake it ’till you make it zeggen ze dan. En het schijnt ook nog eens heel goed te werken om daadwerkelijk rijkdom aan te trekken!

Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je je rijker kan voelen. Soms werkt het alleen al om jezelf wat meer te veroorloven. Het nieuwste van het nieuwste hebben is niet hetzelfde als luxueus leven, maar het kan je wel dat voorproefje geven. En als je zakken veel minder diep zijn dan je hartje begeert, zijn er ook andere manieren om in weelde te leven. Het gaat erom dat je al je zintuigen een plezier doet. Neem bijvoorbeeld eens een halve dag vrij en ga picknicken in het park. Een warm bad doet ook wonderen. Of anders een verfrissend voetenbad met eucalyptus olie? Daardoor ruikt het in ieder geval al als een wellness dagje. En anders helpen deze tips je misschien op weg:

Tip 1: Investeer in quality time

Een fantastische avond met vrienden kan soms nog waardevoller zijn dan dure etentjes. Zelfs de duurste activiteit is maar zo goed als je gezelschap, en dat is onbetaalbaar! Quality time kun je overal hebben: tijdens een wandeling of een trektocht, tijdens een picknick in het park, thuis met wat hapjes en films… Zet gewoon je smartphones uit en slinger ouderwets de karaokeset aan. Succes verzekerd!


Tip 2: Verruim je blik!

Veel mensen kijken naar de grond of staren veel op hun telefoon. Begrijpelijk, en voor iedereen vast herkenbaar. Maar als je af en toe wat meer aandacht besteedt aan je omgeving zul je versteld staan wat je ziet. Ga eens lopend in plaats van met de auto naar je werk. Je komt in een ander ritme, ziet andere details en je komt eerder op ideeën. Je krijgt een beetje beweging en flink wat frisse lucht, wat goed is voor je ziel. En kijk ook eens omhoog, want daar is de blauwe lucht. Vrij naar Ramses Shaffy.


Tip 3: Ruil kleding met je vrienden/vriendinnen

Is die inloopkast waar je van droomde toch meer een inkruipkast geworden? Dan kun je altijd nog kleding ruilen met je vriendinnen. Dit kan mooie win-win situaties opleveren. Of probeer nieuwe combinaties te vinden met de kleren die je al hebt. Andere make-up kan ook wonderen doen. Kijk maar op youtube.

Tip 4: Dress to impress

Zelfs als je niet veel geld hebt, is je goed kleden een gemakkelijke manier om je rijk te voelen. Trek een mooi overhemd aan, doe een lekker luchtje op of laat je inspireren door je favoriete acteur of artiest. Kijk bijvoorbeeld eens hier om te zien wat ze dragen in je favoriete Netflix serie.


Tip 5: Laat je huis lekker ruiken

Koop een luchtzuiveraar om ongewenste geurtjes en stofdeeltjes uit je huis te verwijderen. Je kan ook met wierook of essentiële oliën je huis lekker laten ruiken. Van bepaalde geuren wordt gezegd dat ze je helpen om welvaart aan te trekken. Zoals kaneel, kruidnagel of jasmijn. Ook als je dat allemaal maar spirituele woo woo vindt kan je er nog steeds blij van worden.


Tip 6: Geef je oren en ogen de kost

Creëer een luxueuze, zintuiglijke kamer met de juiste verlichting, audiosysteem, comfortabele meubels en pluche tapijten. Als je een handige dierenvriend bent, bouw een aquarium of terrarium in de wand. En dacht je van een galaxy lamp? Of hang een beamer op en creëer je eigen thuisbioscoop.

Tip 7: Verlichting

Met verlichting kun je heel makkelijk, snel en goedkoop de sfeer bepalen. Die lamp die altijd zo lelijk in je gezicht schijnt? Richt hem eens op de muur. Indirect licht geeft vaak al veel meer sfeer. Speel eens met gekleurd licht. En kaarsen doen ook wonderen voor de sfeer natuurlijk, zeker geurkaarsen. En die knipperende TL-balk moet er helemaal uit, kom op nou.

Tip 8: Maak je eigen zeep, lotion of geurkaarsen

Maak thuis je eigen luxe zeep en lotions. Op youtube staan genoeg voorbeelden. Maar ook geurkaarsen, sieraden of fanny packs kun je natuurlijk prima zelf maken. En als je het helemaal goed wil doen verkoop je die weer op Etsy bijvoorbeeld. Kaching!

Tip 9: Koop een massagestoel of -kussen

Koop een therapeutische massagestoel of -kussen. Ja het kost je even wat geld, maar dan heb je wel een massage wanneer je maar wil. Zeker als je een stressvolle baan hebt is dit een goeie keuze. Of je moet je wederhelft lief aankijken. ’Tuurlijk lief, doe jij dan de afwas?’

Tip 10: Creëer je eigen hotelkamer

Koop luxe beddengoed en kussens om je in een vijfsterrenhotel te wanen. Zet een minibar naast je bed, vouw een zwaan van je handdoeken en ontbijt met een flesje bubbels. Of een mocktail als je nog naar je werk moet.

Bonustip: Creëer je eigen luxe oase

Creëer je eigen luxe oase met palmplanten en natuurlijke materialen. Of het nou binnen of buiten is. Als je toch bezig bent, kies dan voor milieuvriendelijke duurzame goederen zoals bamboe. Of kleed je woonkamer aan met doeken en kussens van biologisch katoen. Lurk aan je shisha en waan je een heuse emir in het verre midden-oosten. Of kies voor Mexicaanse sferen, wees creatief!

Vergelijkbare berichten