Vloerstoomreiniger

Wanneer je het hebt over luxe, dan is tijd overhouden zeker een luxe. En in het huishouden kun je behoorlijk wat tijd winnen. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een stoomreiniger?

Diverse toepassingen

Stoomreinigers zijn er voor diverse toepassingen zoals: meubels, vloeren, gordijnen, ramen, etcetera. Of wat dacht je van behang losweken? Je moet er toch niet aan denken dat je dat zonder stoom doet? Het voordeel van een stoomreiniger is dat je geen chemische of bijtende producten hoeft te gebruiken. Je hebt dus ook geen last van ongezonde chemische dampen. Stoomreinigers elimineren micro-organismen zoals bacteriën en schimmels en allergenen. Stoom weekt vuil en stof los.

Soorten stoomreinigers

Stoomreinigers zijn onder te verdelen in:

• Vloerstoomreinigers
• Handstoomreinigers

De vloerstoomreiniger is vooral geschikt om – je raadt het al – vloeren te reinigen. Zo heb je bijvoorbeeld een stoommop, steelmop of stoomdweil. Deze zit vast aan een steel, een beetje zoals bij een stofzuiger. Meestal zitten er ook nog andere onderdelen bij zoals microvezeldoekjes bijvoorbeeld. Bij het gebruik van een stoommop of steelmop kun je ook essentiele oliën toepassen, zodat je huis lekker naar lavendel ruikt bijvoorbeeld. Daarnaast heb je ook de wat grotere vloerstoomreinigers, de sledemodellen. Deze zijn vooral voor grote oppervlakken geschikt. Ze beschikken dan ook vaak over een groot waterreservoir.

De handstoomreiniger is juist weer erg geschikt voor kleinere oppervlakken. Je kan deze bijvoorbeeld gebruiken voor je gordijnen of meubels. Of wat dacht je van de badkamer of het toilet? Maar ook om ramen schoon te maken is een handstoomreiniger ideaal.

Laat je informeren

Reinigen met stoom klinkt als een goed idee, en meestal is het dat ook. En zeker als ruimtes heel vies zijn is zo’n stoomapparaat aan te raden. Maar informeer wel even waar je jouw stoomreiniger voor kunt gebruiken. Vloerstoomreinigers verspreiden bijvoorbeeld onder hoge druk stoom op het vloeroppervlak. Hierdoor kan er vocht tussen de naden van je vloer komen. Laat je dus wel van tevoren informeren of de stoomreiniger geschikt is voor wat jij er mee wil doen zodat je niks beschadigt.

Meer weten? Kijk bijvoorbeeld eens bij Coolblue . En je zou natuurlijk ook een stoomreiniger kunnen huren als je hem maar even nodig hebt. Bijvoorbeeld hier. Veel succes!

Vergelijkbare berichten